Pre nego


ADVOKAT ĐORĐEVIĆ - VESTI

Dobro došli na vesti advokata Aleksandar N. Đorđevića

  1. Naslovna
  2. Vest

Važno saopštenje

 

Važno saopštenje

Obaveštavamo vas da za vreme pandemije Korona virusa, a sve dok traje vanredno stanje proglašeno na celoj teritoriji Republike Srbije advokatska kancelarija neće primati klijente u svoje prostorije. Umesto toga sastanke je moguće zakazati preko telefona ili elektoronske pošte. Sastanci će se obavljati preko video poziva (Viber, Face Time, Skype, Telegram). Svi podnesci biće pripremani samo u elektronskoj formi. Samo u hitnim slučajevima podneske ćemo dostavljati nadležnim organima isključivo preko pošte. 

Takođe vas obaveštavamo da je Visoki savet sudstva doneo zaključak u koji predmeti se smatraju hitnim i u kojima će sudovi tokom vanrednog stanja postupati. Zaključak možete pogledati ovde https://vss.sud.rs/sr-lat/saop%C5%A1tenja/va%C5%BEno-saop%C5%A1tenje-0 


Izvor:

Prethodni  /   Naredna vest →


Sentence

Pošto smo mi mnogo umešniji od njih iskoristimo tu našu pamet da im na sve moguće načine ukazujemo na propuste u njihovom radu, kad god za to imamo priliku i tako stalno da radimo sve dok se gospoda notari ne počnu ponašati manje po uputstvima, a više po zakonima.

Nije ni čudo što živimo izmišljenu budućnost jer prošlost još uvek nismo naučili.

U večitom mraku jedna sveća nije svetlost nego nada.

Tužna je činjenica da borba za opšti interes može uspeti jedino ako je on u saglasnosti sa privatnim interesom onog koji tu borbu vodi.

Ja imam samo reči. Njima branim, zastupam i od njih živim. One su moja snaga moj najveći dar. Probaću rečima uvaženo veće da doprem do Vas kako biste doneli pravilnu i zakonitu presudu. Naspram mene stoji stena. Brižljivo isklesana od strane tužioca do najsitnijeg detalja. Na toj steni sve je savršeno. Pravilne je boje, oblika i takve visine da zaklanja pogled na ono što se nalazi iza nje. A iza nje je istina. Da bi nju videli moramo se mi izdići iznad očiglednosti pa naš pogled usmeriti ka nečemu što se na toj steni odmah ne primećuje. Moramo pogledati dole, na sam početak, a ka jednoj maloj pukotini! Ona nije tu voljom optužbe, iako deluje da je deo klesanog mozaika tužioca. Kada je spoznamo biće nam jasno da je ta stena šuplja i da ju je dovoljno samo pogurati da se ona kao kula od karata obruši i nestane otvarajući nam tako pogled ka istini! Tu istinu tražim da vidite, ne radi mene ili mog branjenika već zarad pravičnosti. Prepoznajte istinu! Donesite oslobađajuću presudu!