Pre nego


ADVOKAT ĐORĐEVIĆ - BLOG

Dobro došli na blog advokata Aleksandra N. Đorđevića

  1. Naslovna
  2. Blog

Zbirka tekstova

 

Zbirka tekstova

Svi moji autorski tekstovi objavljeni povodom protesta advokata na jednom mestu u pdf formatu. Uskoro će biti dostupno i kao Ibook. Ovu kratku zbirku tekstova možete preuzeti ovde. 


← Prethodni blog   /   Naredni blog →


Komentari

Mirjana,    19-Dec-2014 12:54pm

 Nekretnine novosti rejting

Hvala na ovome. Uživala sam u Vašim tekstovima i skoro sam htela ponovo da neke od njih pročitam, ali nisam mogla da ih pronađem. Nadam se da ćete nas uskoro obradovati nekim novim tekstom.

Mirjana Stanić

Sentence

Budimo realni i prizemni odaberimo ipak carstvo zemaljsko, a nakon toga izgradimo advokaturu kakvom ćemo biti ponosni. To moramo sami uraditi, jer niko drugi to neće moći osim nas!

Godinama čuvam tuđe tišine branim ih galamom.

Advokatura je moja kuća. Tu sam se rodio, odrastao, stasao, ojačao. Tu i da ostanem. Želja mi je da nastavim da moju kuću u narednom periodu uređujem kako ona jednog dana ne bi više bila kuća, već neosvojiva tvrđava, za one koji bi opet eventualno pokušali da je uruše.

A kada novo jutro konačno osvane i kada se sudnicama ponovo začuje slovo branilaca i kada naše kolge ispune hodnike te nove zgrade na pogrešnom mestu, odlazeći lagano uzdignutih glava na svoja suđenja znaće se da je Pravda visoko podignutim mačem odbranila svoju slobodu, svoju čast i nezavisnost. I tada će svima biti jasno da su advokati u istinu na samom vrhu pravosudne piramide.

U večitom mraku jedna sveća nije svetlost nego nada.