Pre nego


ADVOKAT ĐORĐEVIĆ - BLOG

Dobro došli na blog advokata Aleksandra N. Đorđevića

  1. Naslovna
  2. Blog

Zbirka tekstova

 

Zbirka tekstova

Svi moji autorski tekstovi objavljeni povodom protesta advokata na jednom mestu u pdf formatu. Uskoro će biti dostupno i kao Ibook. Ovu kratku zbirku tekstova možete preuzeti ovde. 


← Prethodni blog   /   Naredni blog →


Komentari

Mirjana,    19-Dec-2014 12:54pm

 Nekretnine novosti rejting

Hvala na ovome. Uživala sam u Vašim tekstovima i skoro sam htela ponovo da neke od njih pročitam, ali nisam mogla da ih pronađem. Nadam se da ćete nas uskoro obradovati nekim novim tekstom.

Mirjana Stanić

Sentence

Pošto smo mi mnogo umešniji od njih iskoristimo tu našu pamet da im na sve moguće načine ukazujemo na propuste u njihovom radu, kad god za to imamo priliku i tako stalno da radimo sve dok se gospoda notari ne počnu ponašati manje po uputstvima, a više po zakonima.

Uvek sam govorio ”Da bi pravda bila slepa, zakoni moraju dobro da vide”. Ako nemamo dobre zakone ne možemo se ni nadati pravdi, a pravda to je ono što očekujemo, za šta se borimo i čemu treba da težimo.

Nije ni čudo što živimo izmišljenu budućnost jer prošlost još uvek nismo naučili.

Pravo ne sme da se zloupotrebljava, ali takođe ne sme ni da svrha prava postane sprečavanje zloupotrebe prava.

Budimo realni i prizemni odaberimo ipak carstvo zemaljsko, a nakon toga izgradimo advokaturu kakvom ćemo biti ponosni. To moramo sami uraditi, jer niko drugi to neće moći osim nas!