Pre nego


ADVOKAT ĐORĐEVIĆ - BLOG

Dobro došli na blog advokata Aleksandra N. Đorđevića

  1. Naslovna
  2. Blog

Je suis réaliste

 

Je suis réaliste

 
Biću relativno kratak. Da li smo uspeli u svim našim zahtevima? U duhu naslova mog teksta moram se složiti da nismo. Da li postoje određene nedumice i različita tumačenja predloženih izmena zakona? Postoje. Da li sam zadovoljan postignutim? Ovde su mi još uvek osećanja podeljena, ali sam bliži ka tome da razmišljam da je u datim okolnostima ovo zaista bio maksimum. Da li ću na konferenciji advokata podržati prestanak protesta obustavom rada: Hoću, a evo i zašto. Zbog toga što znam koji je odgovor na možda najbolje postavljeno pitanje na ovom blogu, a koje je postavio kolega Jović. Pitanje glasi: Da li bi advokatura ušla u ovakav protest da su 31.8.2014. godine ovakvi zakoni bili izglasani?  
 
Epilog svakako sledi uskoro, a naša skupština i konfrerencija će o tome dati poslednju reč. Ono što mi je već sada sasvim izvesno jeste da jedinstvo advokata koje je krasilo naš protest i na čemu su nam svi zavideli više ne postoji. Nisam izdajnik, nisam ni patriota, samo sam realan. U ovaj protest sam uložio i srce i celog sebe. A ono što sam ja odavno predosećao , a sada znam, jeste da bilo kakav dalji nastavak protesta u ovakvom obimu i sa ovom snagom više nije moguć. Uprkos tome što smo hrabro odolevali i odbranili se od napada apsolutne vlasti i države, nismo uspeli da se odbranimo od samih sebe. 
 
Zato nakon petka više nećemo imati novu priliku i zato mislim da tada moramo doneti odluku, koja će biti dobra za advokaruru i biti u našem interesu.
 
Budimo realni i prizemni odaberimo ipak carstvo zemaljsko, a nakon toga izgradimo advokaturu kakvom ćemo biti ponosni. To moramo sami uraditi, jer niko drugi to neće moći osim nas!
 
 
Iskreno, bilo mi je zadovoljstvo da Vas sve upoznam neke lično, a neke kroz njihove tekstove i komentare! Vidimo se na predstojećim okupljanjima. 

Srdačan pozdrav,

adv. Aleksandar N. Đorđević 

 

* Obraćanje advokatima na blogu protest advokata dva dana pre konferencije advokata Srbije


← Prethodni blog   /   Naredni blog →


Komentari

Aleksandar Đorđević,    17-Jan-2015 5:50pm

 Nekretnine novosti rejting

Hvala i Vama. Puno sreće u budućem radu i karijeri.

Dušica Stevanović,    14-Jan-2015 11:24pm

Poštovani principalu,

Želim da Vam se zahvalim na svemu što ste učinili za protest, za advokaturu uopšte. Od početka protesta pratim Vaše objave i komentare u kojima, uz kolegu Jovića, Čolića, Trbojevića i mnoge druge, energično branite našu profesiju i učite nas pripravnike kako se vodi bitka za pravo, pravdu, istinu i slobodu. HVALA VAM!
S poštovanjem,
Dušica Stevanović, adv. pripravnik u Ljigu

Sentence

Ovaj moj tekst ujedno je i moja poruka mladima bez obzira iz koje su profesije, da u Srbiji ipak nije nemoguće svojim radom i znanjem ostvariti profesionalni i lični uspeh. Teško je, ali se isplati. «Upotrebite svu svoju snagu u službi ambicije!», davno je rekao velikan advokature Veljko Guberina. Ta misao neka vas vodi kroz ceo život. Ne dozvolte onim lošima da preotmu ono što je vaše, a vaše je zato što ste bolji od njih!

U večitom mraku jedna sveća nije svetlost nego nada.

Budimo realni i prizemni odaberimo ipak carstvo zemaljsko, a nakon toga izgradimo advokaturu kakvom ćemo biti ponosni. To moramo sami uraditi, jer niko drugi to neće moći osim nas!

Nije ni čudo što živimo izmišljenu budućnost jer prošlost još uvek nismo naučili.

Tužna je činjenica da borba za opšti interes može uspeti jedino ako je on u saglasnosti sa privatnim interesom onog koji tu borbu vodi.