Pre nego


ADVOKAT ĐORĐEVIĆ - BLOG

Dobro došli na blog advokata Aleksandra N. Đorđevića

  1. Naslovna
  2. Blog

Advokaturo, raduj se!

 

Advokaturo, raduj se!

Pravedni ognju vreli
stani na pravi put.
Oslušni šta ti veli
neko ko je još žut.

Koračaj poljem pobede
gordo podigni glavu
napi se izvorske vode
sebe posveti pravu.

Upamti one dane 
kada si bio stena.
Izleči stare rane
posadi drvo kestena!

Nastavi gde si stao
i smelo kreni dalje,
Zapamti, nisi ti pao
palo je bespravlje!

Dočekaj jutro novo
udahni vazduh slobode.
Spoznaj da nije gotovo,
izbegni buduće ubode.

Ispričaj onima što dolaze
kakvo si drvo zasadio
da kad u ovu školu polaze
izgrade što si ti gradio! 

I advokaturo, raduj se!

 


← Prethodni blog   /   Naredni blog →


Komentari

Dragoslav Savkic,    23-Jan-2015 9:36am

 Nekretnine novosti rejting

Čestitam. Vredelo je.

Sentence

Pošto smo mi mnogo umešniji od njih iskoristimo tu našu pamet da im na sve moguće načine ukazujemo na propuste u njihovom radu, kad god za to imamo priliku i tako stalno da radimo sve dok se gospoda notari ne počnu ponašati manje po uputstvima, a više po zakonima.

Nije ni čudo što živimo izmišljenu budućnost jer prošlost još uvek nismo naučili.

Koleginice i kolege, upamtite to, da nam se ova golgota nikad više ne ponovi. Advokati su u pravu! Živela slobodna advokatura!

A kada novo jutro konačno osvane i kada se sudnicama ponovo začuje slovo branilaca i kada naše kolge ispune hodnike te nove zgrade na pogrešnom mestu, odlazeći lagano uzdignutih glava na svoja suđenja znaće se da je Pravda visoko podignutim mačem odbranila svoju slobodu, svoju čast i nezavisnost. I tada će svima biti jasno da su advokati u istinu na samom vrhu pravosudne piramide.

Ja imam samo reči. Njima branim, zastupam i od njih živim. One su moja snaga moj najveći dar. Probaću rečima uvaženo veće da doprem do Vas kako biste doneli pravilnu i zakonitu presudu. Naspram mene stoji stena. Brižljivo isklesana od strane tužioca do najsitnijeg detalja. Na toj steni sve je savršeno. Pravilne je boje, oblika i takve visine da zaklanja pogled na ono što se nalazi iza nje. A iza nje je istina. Da bi nju videli moramo se mi izdići iznad očiglednosti pa naš pogled usmeriti ka nečemu što se na toj steni odmah ne primećuje. Moramo pogledati dole, na sam početak, a ka jednoj maloj pukotini! Ona nije tu voljom optužbe, iako deluje da je deo klesanog mozaika tužioca. Kada je spoznamo biće nam jasno da je ta stena šuplja i da ju je dovoljno samo pogurati da se ona kao kula od karata obruši i nestane otvarajući nam tako pogled ka istini! Tu istinu tražim da vidite, ne radi mene ili mog branjenika već zarad pravičnosti. Prepoznajte istinu! Donesite oslobađajuću presudu!